I grønsaksproduksjonen krever det gode vann-, lys-, varme- og CO2-forhold. Alle disse faktorene er viktige for en optimal vekstkultur. I tillegg til å skape en god vekstkultur, fokuserer vi på bærekraftig produksjon. De siste årene har vi derfor bygget og investert i nye veksthus som har fokus på nettopp dette.
Drivhusene er konstruert med tanke på gjenbruk. Først og fremst har vi implementert et kretsløp hvor vi gjenbruker både gjødsel og regnvann, samlet opp fra taket. Dette blir så renset og behandlet før det brukes som næring i plantene.
Varme er også avgjørende for plantenes trivsel, og vi bruker en kombinasjon av strøm og naturgass for å opprettholde riktig temperatur. Om dagen, når plantene trenger CO2 (i sammenheng med fotosyntesen) brennes naturgass for å produsere CO2. Overskuddet blir lagret i en stor tank og brukt om natten. Dette gjør at vi kan unngå unødvendige CO2-utslipp.
Ellers er varmeforbruket også et fokusområde. Alle våre nye drivhus er derfor utstyrt med gardiner som reduserer varmetapet med 40%. Disse gardinene kan også brukes til å skygge for sola når plantene trenger hvile fra den sterke sommersola.
Vekstlysene som henger over plantene, bidrar også med varme, men minst like viktig er lystilførselen. Vi bruker LED-lys som reduserer strømforbruket, men som samtidig gir tilstrekkelig med lys og varme. Når vi optimaliserer temperatur og lysforhold gir plantene tilbake en flott kvalitet.
På tomat og agurk blir det brukt biologisk skadedyrbekjempelse. Vi samarbeider med NLR Rogaland for å bruke naturlige rovinsekter mot skadedyr som trips, mellus og spinnmidd. Vi unngår med dette kjemiske sprøytemidler på grønnsakene, og opprettholder en miljøvennlig produksjon.
Takket være våre trofaste sesongarbeidere, som kommer hvert år fra blant annet Polen, Hviterussland og nærområdet, får vi det omfattende arbeidet til å gå rundt. For å sikre at våre ansatte har gode arbeidsforhold og at de ønsker å komme tilbake igjen, har vi derfor investert i ergonomi og trivsel.
Alle planter skal stelles 1 gang i uken og arbeidsmengden er derfor stor, og oppgavene mange. Alle planter er løftet opp fra gulvet, og de ansatte har plattformer som kan reguleres etter hvor høye plantene er. Vi har i tillegg transportbaner inne i drivhuset som frakter alt fra produksjonen og rett inn i vårt pakkeri. Her pakker vi varene og sender ut ferske tomater og agurker hver eneste dag.